Ejendomshistorie

Kunne du tænke dig at vide, hvor dine forfædre boede, ikke bare navnet på sognet, men den eksakte bygning og grund, så kan vi hjælpe dig. Gennem arkivernes gamle realregistre, skøde- og panteprotokoller, samt brandforsikringsarkivalier, kan vi nemlig identificere den ejendom, dine forfædre boede i.

 

Du kan se vores priser i Prislisten. Skriv til vores mail og bestil en undersøgelse: info@arkivaren.com.

 

Det er en meget spændende proces at arbejde med skøde- og panteprotokoller, og det gamle arkivmateriale giver rigtig mange gode oplysninger om ejendommene - og deres ejere. Materialet kan berige din slægtsforskning.

 

I gamle dage var det meget almindeligt, at en gård gik i arv fra far til søn i flere generationer. Gennem de gamle ejendomsoplysninger kan man komme helt tæt på det fysiske sted, hvor ens forfædre boede, og i nogle tilfælde eksisterer gården stadig den dag i dag, så man kan besøge den.

 

Hvad skal vi vide?

For at kunne hjælpe dig bedst og hurtigst muligt, skal vi bruge nogle startoplysninger om den person, du vil have os til at finde ejendomsoplysninger om, nemlig vedkommendes:

 

- Navn

- Erhverv

- Bopælssogn

- Bopælstidspunkt, fx ud fra folketællinger

- Sociale status, nemlig om personen er ejer eller lejer

 

Ud fra disse oplysninger kan vi finde personens bopæl, og jo flere oplysninger, du kan give os til at begynde med, des hurtigere kan vi finde nyt til din slægtsforskning. Hvis du ikke har alle disse oplysninger, kan vi sikkert godt hjælpe dig alligevel. Men skriv til vores e-mail og hør nærmere.

 

Eksempler på ejendomsarkivalier

I nedenstående links kan du se, hvad forskellige typer kilder indeholder. Som du vil se, kan man finde mange spændende oplysninger til slægtsforskningen.

 

- Realregister

- Skøde- og panteprotokol

 

Se priser og kontaktoplysninger i Prislisten.

 

Made with Namu6